En introduktion om artificiell intelligens

Torsdagen den 17 juni klockan 19:00 kommer Robert Pilemalm via Zoom att hålla i ett webinarium med temat ”Grunderna i Artificiell intelligens”. Syftet är att en ge en introduktion till artificiell intelligens och gå igenom grunderna på ett enkelt och begripligt sätt. I media beskrivs ofta artificiell intelligens på ett populärvetenskapligt sätt medan detta webinarium ger en uppfattning om principerna för artificiell intelligens. Målet är att skapa en diskussion om vad som sker och i förlängningen att fler inspireras att verka inom digitalisering (exempelvis inom artificiell intelligens, robotik, maskininlärning, digital tvilling). Alla behöver inte kunna tekniken själva. Man kan samarbeta på olika sätt och skapa nya affärskoncept genom att känna till vad som finns.

Robert är teknologie doktor och har tidigare erfarenhet av undervisning genom att han arbetat som adjunkt på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet samt undervisat barn i Kenya. Mer info på LinkedIn.

Målgruppen är ungdomar och andra intresserade. Vi vill gärna skapa intresse i Ulrika med omnejd mot nya projekt kring detta, men alla är välkomna. Du kan anmäla intresse genom att skicka ett mail till adressen som du hittar under Kontakt här på Ulrikaringen.