Östersjösamarbete kring industriell hampa

Hampa är ett växande område som kan ge landsbygdsutveckling. Vi har kommit in på utbyten kring industriell hampa som byggmaterial. Sedan förra året har vi funderat på hur vi kan få fler sovplatser när det kommer fler internationella besökare till Stenåkra Business & Competence Center. En tanke var att bygga nytt. Det låg som tanke. En dag fick vi kontakt med Lettland som hade nätverk om hampa som byggmaterial. Vips blev det matchande intressen, och vi skickade in förslag till Interreg Baltic Sea Region om samarbete i ett utvecklingsprojekt. Roligt är att på våra partners har med sig tre myndigheter som är associated partners (stödpartners), och en kommun i ansökan som hamnade på 26 partners och en budget på 2.1 miljoner Euro.
Det här kan växa på olika sätt, inte bara för byggmaterial. Kontakta oss om det är intressant att dela tankar och idéer.