Välkommen – Yassin Jomni till innovationsekosystemet

Yassin är en oberoende forskare som utvecklar algoritmer genom artificiell intelligens och maskininlärning för att detektera malaria från bilder av blodutstryk. Hans senaste forskningsområden handlar om mer noggranna metoder (intelligenta diagnostikverktyg) för malaria och även för andra tropiska sjukdomar som har stora behov att utvecklas. Han bor i Motala, men är nu del av Institite of AI and Robotics som är aktivt i Stenåkra Business & Competence Center. Yassin är även engagerad inom miljö och klimat. Tillsammans med Mikael Syväjärvi driver de nu en studiecirkeln ”Framtidens Miljöutveckling” (träffas online varannan torsdag kl 19), och erbjuder även vidareutbildning till företag kring Framtidens Miljöteknik, samt kurser till internationella lärosäten.

Läs mer on Yassins forskning här.

Yassin och Mikael under planering av studiecirkeln ”Framtidens Miljöutveckling”