Vad händer i framtiden?

Ja, det undrar väl många av oss! Men en sak är klar. Fossilt ska bort. Det tar visserligen lite tid att fasa ut, men det blir inte mycket kvar av världen om vi inte gör det.

Det finns en tankstation i Ulrika. Rimligen kommer den inte vara kvar mer än som minne av svunna tider. Tankstationen fyller sin funktion. Allt från enskilda personer till de som arbetar med skog och mark. Man tankar, går kanske in och handlar. Varför inte en fika och lite glass (i sommar). Utbyter några ord, delar lite information, lite idéer. Affären är en mötes- och informationsplats.

Om nu tankstationen försvinner så blir det färre som tankar (uppenbart), men även som handlar. Mindre utbyte av information, idéer. Alla går hem till sitt. Handlar i stan när man ändå tankar.

Det är för den utvecklingen som vi gjort en tankeövning med vätgas. Ståltillverkarna drar på fullt med vätgas producerad med förnybar energi för att få fram fossilfritt stål. De enorma mängderna som går åt kommer dra ner priset. Det kommer bli allt mer görligt att använda vätgas. Framtiden kommer.

Värmeverket använder idag flis. Men kanske kan man värma med vätgas? Det finns redan helhetslösningar för hus som kombinerar vätgas, solel, och annat. I framtiden kanske vi kan skapa nytta kring vätgas. Lagring eller framställa så det räcker för våra behov. En tankstation med vätgas. Tanka fordon, redskap, värma hus. Träffas i affären när man ändå tankar. Skapa idéer. Skapa mer utveckling och företagande i Ulrika. Leva lyckligt.